540kg drugs verdwenen bij politie: 'Muizen hebben het opgegeten'

heywoodu

Acht Argentijnse politieagenten zijn de sjaak. Maar liefst 540kg wiet bleek spoorloos verdwenen te zijn vanuit een politiewarenhuis in Pilar, ten noordwesten van Buenos Aires, en daar werd uiteraard een onderzoek naar ingesteld.

De voormalige politiechef van Pilar, Javier Specia, dacht met een stel debielen te maken te hebben en gaf als uitleg dat de wiet was opgegeten. Door muizen, welteverstaan. Daar trapte men niet in: volgens forensisch experts zouden de muizen de drugs hoogstwaarschijnlijk niet als voedsel zien en als ze dat wel deden, zouden ze er naar alle waarschijnlijk dood aan zijn gegaan.

Een pijnlijk gebrek aan vele muizenlijkjes in het warenhuis deed Specia en zijn zeven kornuiten dan ook de das om, waardoor ze op 4 mei voor de rechter moeten verschijnen. Daar wordt dan uitgezocht of de drugs zijn verdwenen wegens nalatigheid en onoplettendheid of doordat de agenten misschien hun eigen zaakjes opgezet hebben.

Een en ander kwam aan het licht nadat Emilio Portero de nieuwe politiechef werd in Pilar. Hij controleerde de inventaris nadat hij de nieuwe baas was en in plaats van 6000kg drugs, zoals onder Specia in de boeken werd gezet, bleek er slechts 5460kg wiet te liggen.