Top-3 maakt geen fouten in Jupiler League

Redactie

Fortuna Sittard, N.E.C. en Jong Ajax hebben geen fout gemaakt in de Jupiler League. Onderin is de spanning eruit: Jong FC Utrecht is definitief laatste. Koploper Fortuna komt met de winst vrijdag op 72 punten uit 36 speelronden. N.E.C. en Jong Ajax hebben twee punten minder, maar hebben nog wel een duel tegoed.

Om kampioen te worden moeten de Limburgers alles winnen en hopen op een misstap bij de concurrentie. In eigen huis slaagde de ploeg van Kevin Hofland in het eerste deel van die missie. FC Den Bosch werd geklopt met 2-0.

Die score had veel hoger uit kunnen vallen, maar de arbitrage keurde in totaal drie treffers af vanwege buitenspel. Voor rust overkwam dat Tood Cantwell en Finn Stokkers en na de pauze ging de vlag omhoog voor Lisandro Semedo. Het drietal haalde echter zijn revanche: Semedo strafte een defensieve fout gedecideerd af en Stokkers kopte in de slotfase raak uit een vrije trap van Cantwell.

Ook bij N.E.C. werd een treffer geannuleerd en ook daar had het geen gevolgen. De Nijmegenaren waren met 1-2 te sterk voor Helmond Sport.

Dat had de nummer twee van de Jupiler League vooral te danken aan een ijzersterke openingsfase. Arnaut Groeneveld en Anass Achahbar scoorden allebei binnen tien minuten. De thuisploeg deed iets terug via een mooi schot van Robert Braber, maar verder liet N.E.C. het niet komen.

Jong Ajax en FC Emmen beleefden een soortgelijke wedstrijd. Na 24 seconde scoorde Kaj Sierhuis en binnen twintig minuten verdubbelde Ché Nunnely de marge. De ruststand werd door wederom Sierhuis bepaald op 3-0. Na de pauze maakte Alexander Bannink met twee treffers nog even spannend, maar de Amsterdammers trokken de zege toch over de streep.

Onderin is de spanning eruit. RKC Waalwijk won met 1-0 bij FC Volendam en Jong FC Utrecht verloor uit met dezelfde cijfers bij Telstar. De talenten kunnen RKC nu definitief niet meer achterhalen en eindigen dit seizoen op de laatste plaats.

Uitslagen Jupiler League vrijdag
Almere City - Jong PSV 2-1
FC Dordrecht - SC Cambuur 0-3
Go Ahead Eagles - FC Eindhoven 1-3
Helmond Sport - N.E.C. Nijmegen 1-2
Jong Ajax - FC Emmen 3-2
Jong AZ - MVV Maastricht 3-1
FC Oss - De Graafschap 1-4
Fortuna Sittard - FC Den Bosch 2-0
Telstar - Jong FC Utrecht 1-0
FC Volendam - RKC Waalwijk 0-1