NHL: Heerlijke goals in eerste ronde play-offs

heywoodu

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn de play-offs begonnen. Drie van de acht best-of-7-series gingen woensdag van start, de andere vijf begonnen donderdag en dat leverde twee bijzonder mooie goals op.

We beginnen in Washington, waar de Capitals bezoek kregen van de Columbus Blue Jackets. Evgeni Kuznetsov scoorde in de eerste periode in nog geen halve minuut tijd twee goals, maar via Alexander Wennberg en Thomas Vanek kwamen de Blue Jackets weer langszij.

Devante Smith-Pelly bracht de Capitals op 3-2, maar Seth Jones tekende voor de gelijkmaker. Er moest overtime gespeeld worden en daarin was het na bijna zes minuten raak voor Columbus. Artemi Panarin zette een heerlijke solo op en de Rus rondde het fraai af: 3-4 Blue Jackets.

De heerlijke goal van Panarin (Bron: YouTube)

Ook in Nashville was het raak. De Predators begonnen de serie tegen de Colorado Avalanche en na twee perioden stond het 2-2. Filip Forsberg tekende vervolgens voor 3-2, maar vooral de volgende van de Zweed was werkelijk fenomenaal.

Forsberg speelde de puck door zijn eigen benen, door die van een gekgedraaide Samuel Girard en werkte de 4-2 op heerlijke wijze achter goalie Jonathan Bernier. Colton Sissons bracht de eindstand op 5-2.

Samenvattingen van de wedstrijden zijn, zoals altijd, te zien op het YouTube-kanaal van de NHL.

De nog lekkerdere goal van Forsberg (Bron: YouTube)

Uitslagen NHL, eerste ronde play-offs
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 5-1 (1-0 in best-of-7)
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 5-2 (1-0 in best-of-7)
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 3-4 OT (0-1 in best-of-7)
Nashville Predators - Colorado Avalanache 5-2 (1-0 in best-of-7)
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 0-3 (0-1 in best-of-7)