Basketballers Den Bosch ontsnappen in Den Helder, Zwolle haalt uit

heywoodu

De basketballers van New Heroes Den Bosch hebben in de Dutch Basketball League een nipte zege geboekt in de strijd om de belangrijke tweede plek. Op bezoek bij de Den Helder Suns ging het aanvankelijk makkelijk, maar dat veranderde in de tweede helft.

Bij rust stond Den Bosch met 28-45 voor tegen de laagvliegers, maar onder leiding van Lavonte Dority en Quinterian McConico kwamen de Suns knap terug. Sterker nog, de thuisploeg trok de stand bij 59-59 weer helemaal gelijk. Het werd een spannende partij, maar dankzij Maarten Bouwknecht en Kees Akerboom Jr sleepten de bezoekers toch de winst uit het vuur: 73-77.

Landstede Basketbal, de voornaamste concurrent van Den Bosch in de strijd om plek twee, had het aanzienlijk makkelijker. Apollo Amsterdam moest het zonder Aron Royé doen en was nagenoeg kansloos. Na één kwart stonden de Zwollenaren al met 11-33 voor en die voorsprong werd langzaam uitgebouwd naar een 65-105 zege.

Amsterdam blijft nog wel in de strijd om een plek in de play-offs, want concurrent Aris Leeuwarden ging op bezoek bij ZZ Leiden onderuit. De Friezen maakten in het tweede kwart wel een forse achterstand deels goed, maar Leiden was toch simpelweg een maat te groot: 72-59.