Van Dijk oogst lof: ''Zulke spelers kun je niet genoeg hebben"

Redactie

Virgil van Dijk kan niet meer stuk bij Liverpool. Ook clubicoon Sami Hyypiä spreekt zijn bewondering uit voor de nieuwe aanvoerder van Oranje.

De Fin is erg onder de indruk van de Nederlandse verdediger die afgelopen winter naar Liverpool transfereerde. "Hij is een leider. Van zulke spelers kun je er niet genoeg hebben", verklaart Hyypiä in zijn column in de Duitse krant BILD.

De inmiddels 44-jarige analist stond in het verleden tien jaar op de loonlijst bij The reds en concludeert dat er veel is veranderd op Anfield. "Waarom Liverpool zo sterk is? Door Jürgen Klopp. Hij heeft de club zijn speelstijl eigen gemaakt. Iedereen geniet van het spel dat hij zijn ploeg laat spelen."

De columnist geeft eerlijk toe dat hij aanvankelijk dacht dat die tactiek te veel kracht zou kosten, over een heel seizoen genomen. "Zelfs de centrumverdedigers moeten veel meer lopen dan in mijn tijd", doelt Hyypiä onder meer op Van Dijk. "En dat terwijl ze door deze tactiek ook nog eens met meer ruimte in de rug moeten spelen. De ploeg speelt in een waanzinnig tempo. Dat is genieten, of je nu supporter van Liverpool bent of niet."