Jong PSV en Go Ahead Eagles hoeven gestaakte duel niet af te maken

Redactie

Jong PSV en Go Ahead Eagles hoeven de resterende zes minuten van hun gestaakte duel niet uit te spelen. De KNVB noteert de 6-0 stand als einduitslag.

De ploegen troffen elkaar dinsdag in Eindhoven toen het noodweer in de slotfase losbarstte. De veel sterkere talenten van PSV stonden op dat moment al met 6-0 voor en scheidsrechter Stan Teuben deed er alles aan om het duel af te ronden. Dat lukte ook na een half uur wachten niet, dus werd de klok definitief stilgezet.

In gesprek met RTV Oost sprak Jan van Staa, trainer van de Eagles, al de wens uit om het duel niet uit te spelen. ''Voor die vijf minuten wil je natuurlijk niet terugkomen. Het was nu niet verantwoord op het veld en dan ben je snel klaar."

Van Staa concludeerde dat zijn ploeg volledig door de ondergrens zakte. Al na 8 minuten was het raak en vervolgens liep de score gestaag op. ''We zijn op alle fronten tekort gekomen als ploeg. Het was gewoon helemaal niks."

Dat de laatste zes minuten niet meer worden gespeeld, heeft in principe geen gevolgen voor de competitie. Go Ahead Eagles is niet meer in de race voor de play-offs en Jong PSV mag hier niet aan deelnemen. Zodoende toont de KNVB medelijden met de bezoekers en bespaart hen de reis van ruim 125 kilometer.