Zoet blij met veranderende status bij PSV: ''Ik heb punten gepakt"

Redactie

Jeroen Zoet leeft ontspannen toe naar het slot van de competitie. De keeper vindt dat hij een goed seizoen draait bij PSV. "Ik heb punten gepakt."

In gesprek met de NOS gaat de inmiddels 27-jarige sluitpost in op zijn veranderende rol bij de club. Hij is bezig aan zijn vijfde seizoen bij PSV en pakt meer en meer een leidersrol. ''Marco van Ginkel, Luuk de Jong en ik zijn alle drie aanvoerder, alleen Marco draagt die band", stelt Zoet.

Dat hij zelf ook zijn leiderskwaliteiten mag ontplooien, vindt de Oranje-international alleen maar prettig. "Het is mijn vijfde jaar, dus inmiddels wordt er ook meer van me verwacht en daarin heb ik stappen kunnen maken. Ik wil niet alleen dat het goed gaat met mij, maar ook met anderen. Daar ben ik veel mee bezig."

Het groepsproces verloopt sowieso goed, volgens de tevreden doelman. De Eindhovenaren lijken hard op weg naar de titel en ook buiten het veld is de chemie er tussen de spelers. "Ook naast het voetbal doen we soms dingen samen en op de club staan spellen en onbewust helpt dat als je daar met z'n allen mee bezig bent", aldus Zoet.

De rol van trainer Phillip Cocu is daarin doorslaggevend, meent de keeper van PSV. "De hoofdtrainer is uiteindelijk de baas en hij bewaakt het goed. Hij kan driftig worden, maar houdt dat binnen de groep. Het is een goed teken dat niemand dat ziet."