Bolt voor drie weken terug naar Dortmund: "Ik meen het serieus"

Redactie

Usain Bolt maakt er serieus werk van om professioneel voetballer te worden en meldt zich binnenkort voor de tweede keer bij Borussia Dortmund.

De Jamaicaanse sprintlegende trainde afgelopen maand al twee dagen mee met de Duitsers, waarna trainer Peter Stöger aangaf dat hij nog niet klaar was voor een voetbalcarrière op topniveau. Bolt gaat het nu voor een tweede keer proberen.

"Iedereen heeft het gevoel dat ik een grap maak, maar ik meen het serieus", vertelt Bolt tegen de Herald Sun. "Ik ga over een paar weken terug naar Dortmund, om nog drie weken met hen te werken. Ik moet mezelf op een beter niveau beoordelen om te zien op welk niveau ik zit, wat ik moet doen en of ik het kan. Dat is iets waar ik me op focus. Ik kijk uit naar de uitdaging, wat dat is wat ik wil: ik wil een nieuwe uitdaging in het leven."

Usain Bolt op training bij Borussia Dortmund (Bron: Youtube)

Op de vraag of hij de nodige aanpassingen kan maken om te slagen in het voetbal, reageert de achtvoudig Olympisch kampioen: "Het is een beetje technischer, maar ik heb ik mijn leven laten zien dat ik me altijd heb aangepast. Ik speelde af en toe voetbal met mijn vrienden op de middelbare school, zelfs toen ik al aan het lopen was."

"Bij de eerste proefperiode waar ik aan mee deed waren ze erg onder de indruk. Ze hadden niet verwacht dat ik zoveel zou weten, het spel begrijpen. Het draait nu allemaal om verbeteren. Ik denk persoonlijk dat ik het kan. Ik ben een harde werken en ik ben vastberaden."

Bolt voor drie weken terug naar Dortmund: "Ik meen het serieus" (Pro Shots / Witters)
Bolt voor drie weken terug naar Dortmund: "Ik meen het serieus" (Pro Shots / Witters)