IJshockeyers Tilburg ondanks rechtszaak om kleur broek naar Duitse finale

heywoodu

De ijshockeyers van de Tilburg Trappers staan voor het derde jaar op rij in de finale van de Duitse Oberliga, het derde niveau bij onze oosterburen. In Tilburg werd definitief afgerekend met de Hannover Scorpions (6-0), maar een rechtszaak dreigde nog roet in het eten te gooien.

Trappers-goalie Ian Meierdres verscheen met een zwarte broekhoes op het ijs, terwijl de rest van het team een blauwe broekhoes gebruikte. Dat mocht niet, zo vonden de bazen van de Scorpions, en dus werd een rechtszaak aangespannen: volgens de Scorpions was Meierdres met zijn andere kleur broekhoes niet speelgerechtigd.

Tilburg was er overigens niet echt van onder de indruk. "Voor de wedstrijd is door beide teams en de scheidsrechters een handtekening gezet onder een verklaring waarin men akkoord ging met het gebruik van de zwarte hoezen", aldus een woordvoerder van de Trappers.

De ploeg liet vervolgens ook weten dat een rechter al uitspraak had gedaan en het protest van de Scorpions snel van de hand wees. "Het shirt van de goalie moet hetzelfde zijn als de rest van het team, maar verder mag het tenue - dus de helm en ook de broekhoes - afwijken", legde de woordvoerder uit.

De Trappers stapten twee jaar geleden over naar de Duitse Oberliga, waar de titel in de Noordelijke Oberliga gelijk veroverd werd. Promotie naar het tweede niveau in Duitsland is nog onmogelijk, dan moeten namelijk alle teams in die competitie het ermee eens zijn dat een buitenlands team kan promoveren.

Vrijdag begint Tilburg aan de finale van de Oberliga tegen de kampioen uit het zuiden, Deggendorfer SC. Die ploeg is al zeker van promotie, omdat de Trappers niet kunnen promoveren.