Wielrenner Di Gregorio betrapt op doping in Parijs-Nice

H.Vviv

Rémy Di Gregorio is tijdens Parijs-Nice betrapt op doping. Bij de Fransman zijn sporen van darbepoetin gevonden, zo meldt de UCI op hun website. De renner van Delko Marseille Provence KTM is voorlopig geschorst.

De UCI meldt dat de positieve plas op 8 maart is afgenomen door de Cycling Anti-Doping Foundation, na de vijfde etappe van Parijs-Nice naar Sisteron. In die etappe eindigde Di Gregorio op een 55ste plaats. De 32-jarige Fransman heeft het recht om de B-staal aan te vragen.

Vorig jaar september gaf Di Gregorio aan te stoppen met wielrennen. Begin november kwam de Fransman daarop terug en tekende een contract voor één jaar bij Delko Marseille Provence KTM. Hij begon het seizoen goed met het winnen van het bergklassement in de Ster van Bessèges. Begin februari won Di Gregorio ook een etappe in de Tour Cycliste International La Provence met aankomst bovenop de Col de l'Espigoulier.

In 2012 kwam Di Gregorio ook al in opspraak. Op de eerste rustdag van de Tour de France werd hij gearresteerd op vermeend dopinggebruik, maar daarvan werd hij later vrijgesproken omdat het om vitamines ging.