Roma-voorzitter springt in fontein en krijgt boete

Redactie

AS Roma-voorzitter James Pallotta heeft een boete gekregen, omdat hij na de historische 3-0 zege op Barcelona in een fontein sprong.

In de Italiaanse hoofdstad barstte een groot feest los nadat AS Roma het onmogelijke presteerde door de 4-1 nederlaag in Cam Nou van vorige week weg te poetsen. Op social media verschenen beelden van Pallotta die zich achterover een bekende fontein op Piazza del Popolo liet vallen. Daar kon niet iedereen even hard om lachen.

Consumentenvereniging Codacons, die zich inzet voor gebruikers van de openbare ruimte, diende een klacht in bij burgemeester Virginia Raggi. Pallotta heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. Hij liet bovendien weten dat hij de boete van 500 euro snel zal betalen.

AS Roma was nog nooit eerder halve finalist in de Champions League, zoals het toernooi sinds 1992 wordt genoemd. In 1984 haalden de Giallorossi wel de finale van de Europacup 1, waarin Liverpool nota bene in Stadio Olimpico zegevierde. Vrijdag is de loting voor de halve finales.