Sol wordt gek van journalisten: "Élke dag vragen jullie ernaar"

Redactie

Fran Sol is met zestien doelpunten topscorer van de Eredivisie. De Spanjaard werd daarom al in verband gebracht met Feyenoord.

Willem van Hanegem ziet in Sol een goede opvolger voor Nicolai Jörgensen, mocht de Deen na dit seizoen vertrekken. Sol, die een contract tot medio 2019 heeft bij Willem II, wil echter niet aan een transfer denken. "Ach, jullie journalisten... Ik word er gek van. Élke dag vragen jullie ernaar, terwijl ik nog niet eens weet wat ik morgen ga doen", zegt hij in Voetbal International.

De 26-jarige aanvaller wil wel kwijt dat Tonny Vilhena en Alireza Jahanbakhsh volgens hem klaar zijn voor de stap naar het buitenland. "Jahanbakhsh steekt erbovenuit, de meest complete speler tegen wie ik ooit gespeeld heb. Hij heeft alles. Hij is snel, technisch, geeft assists én maakt doelpunten. Daarnaast doet hij zó veel verdedigend werk", aldus de spits.

Ook van Vilhena is de goaltjesdief van Willem II dus wel gecharmeerd. "Ik hou ook van het spel van Feyenoord, met Vilhena bijvoorbeeld. Als ik trainer was van een grote Europese club, zou ik die twee gasten kopen."