Slacht zeemonsters en zink schepen in Maelstrom

Pheno

Gunpowder Games laat weten dat hun fantasygame Maelstrom in Early Access is op Steam. In de game vecht je het uit op zee tegen andere schepen, maar ook monsters.

In Maelstrom begin je elk gevecht aan de rand van een grote kaart vol met mistbanken om zich in te verstoppen, stroomversnellingen, dodelijke maalstromen en monsters. Door NPC-schepen of andere oorlogsschepen te laten zinken, verzamel je schatten en power-ups (genaamd boons) die je gevechtsbonussen geven voor de rest van de strijd. Wanneer een schip zinkt dobbert de buit naar de oppervlakte om door degene die het snelst ter plaatse is gepakt te worden.

Naarmate meer spelers zinken, nemen de monsters van de map meer gebied in aan de buitenste delen van de kaart, waardoor iedereen het steeds lastiger krijgt. Deze 'Dead Waters' worden uiteindelijk iedereen fataal. Het laatste schip dat blijft varen wint het potje. Alle spelers ontvangen beloningen op basis van het goud dat tijdens het gevecht is verzameld, premies door anderen te laten zinken, en hoe lang ze de Dead Waters overleefden. Daarmee koop je weer nieuwe schepen, upgrades en betere bemanning. Er zijn negen schepen, elk met weer voor- en nadelen en elk een unieke vaardigheid. Op een schip kunnen drie bemanningsleden gezet worden. Elk lid geeft andere bonussen, zoals betere attributen, een kapitein met weer een unieke vaardigheid of bijvoorbeeld snellere manouvre-mogelijkheden.

Maelstrom gaat euro kosten 19.99, maar je krijgt tien procent korting in de eerste week. De game is op Steam te vinden.