Liverpool geeft Manchester City de genadeklap na arbitrale fout

Redactie

Liverpool heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De bezoekers wonnen ook de return tegen Manchester City.

Na de klinkende 3-0 van vorige week op Anfield had City een snel doelpunt nodig om dit tweeluik in de kwartfinales nog spannend te kunnen maken. Die snelle goal kwam er, want binnen twee minuten lag de bal al achter doelman Loris Karius. Na een foute pass van Virgil van Dijk kon de thuisploeg uitbreken en Gabriel Jesus rondde met rechts keurig af.

Manchester City bleef aandringen en probeerde het tempo hoog te houden. Liverpool, waar behalve Van Dijk ook Georginio Wijnaldum een basisplek had, kwam er nauwelijks aan te pas. De grootste kansen ontstonden vlak voor rust, toen The Reds twee keer heel goed weg kwamen. Eerst raakte Bernardo Silva de paal en even later zat het mee toen de arbitrage faalde.

Leroy Sané dacht van dichtbij de 2-0 te maken, maar vanwege buitenspel keurde arbiter Lahoz de goal af. De Spaanse arbitrage zag echter niet dat Sané via James Milner in balbezit kwam en dus niet via een teamgenoot. Pep Guardiola ging na het rustsignaal zodanig tekeer dat hij de tweede helft vanaf de tribune moest bekijken .

Zonder Guardiola langs de zijlijn was de wedstrijd na rust al snel beslist. Liverpool kreeg meer ruimte om aan aanvallen te denken en Mohamed Salah zorgde na een minuut of tien voor de 1-1. De Egyptenaar maakte het karwei met een handig stiftje af nadat teamgenoot Sadio Mané op doelman Ederson was gestuit.

Met de wetenschap dat City op dat moment vier goals nodig had om nog door te gaan, was de spanning dus helemaal weg. De gastheer kon het niet meer opbrengen om Liverpool continu onder druk te zetten en door een blunder van Kyle Walker pakte het team van Jürgen Klopp zelfs nog de zege. De vleugelverdediger verspeelde de bal aan Roberto Firmino, die laag in de verre hoek raak mikte: 1-2.