Woning waar vermiste Willeke Dost woonde te koop

Monique Verlind (DJMO)

De woning waar de 15-jarige Willeke Dost verdween op 15 januari 1992 wordt op dit moment te koop aangeboden op Funda.  Tot die ontdekking kwam user Scriptascripta op het forum. De vermissing van Willeke staat dit jaar op de cold-case kalender die de politie heeft verspreid.  De pleegouders van Willeke Dost (15) troffen haar de bewuste ochtend niet aan in haar kamer.

Ze dachten dat Willeke al op de fiets naar school was gegaan. Aan het eind van de middag kwam Willeke echter niet thuis. Navraag leerde dat ze die dag nooit op school was geweest. Laat op de avond gaven de pleegouders haar op als vermist.

Willeke Dost had een dramatische jeugd. Ze verloor al vóór haar eerste levensjaar haar beide ouders bij een verkeersongeluk. Daarna verbleef ze bij familie, pleegouders en in diverse opvangtehuizen. Haar vermissing werd aanvankelijk beschouwd als een vrijwillige verdwijning, maar later is men anders naar de verdwijning van Willeke Dost gaan kijken.

Er is veelvuldig naar het meisje gezocht. In 2010 vond er nog een grote zoekactie plaats bij de boerderij van haar pleegfamilie aan de Koekanger Dwarsdijk 41 in Koekange. Alle (zoek)acties waren tevergeefs. Nabestaanden en bekenden van Willeke Dost willen graag dat er een einde komt aan de onzekerheid over het lot van het meisje. 

Opvallend is dat er op de website van Funda met geen woord gerept woord over de voorgeschiedenis van de woning. 

Woning waar vermiste Willeke Dost woonde te koop (Foto: FOK!)
Woning waar vermiste Willeke Dost woonde te koop (Foto: FOK!)

Woning waar vermiste Willeke Dost woonde te koop (Foto: Coldcasekalender Politie.nl)
Woning waar vermiste Willeke Dost woonde te koop (Foto: Coldcasekalender Politie.nl)