Boete en leeg vak na rellen bij Go Ahead Eagles

Redactie

Go Ahead Eagles heeft van de KNVB een geldboete gekregen naar aanleiding van de ongeregeldheden tegen De Graafschap op 4 maart.

De club uit Deventer moet 12.500 euro betalen en bij de eerste twee thuisduels van het nieuwe seizoen blijft Vak 19 bovendien leeg. Go Ahead Eagles laat via de officiële kanalen weten akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel van de KNVB.

Na afloop van de thuiswedstrijd tegen De Graafschap liep het volledig uit de hand in de Adelaarshorst. Meerdere fans van de thuisclub bestormden het veld om spelers van de tegenstander aan te vallen. De Eagles lieten eerder al weten dat de 'supporters' die zich misdroegen een levenslang stadionverbod zullen krijgen.

Go Ahead Eagles verloor het betreffende duel met 0-4. Bijna twee jaar geleden liep een onderling duel tussen beide clubs ook al uit de hand, nadat de Eagles ten koste van De Graafschap naar de Eredivisie promoveerden. Spelers van Go Ahead Eagles werden toen op de Vijverberg aangevallen door supporters van de Superboeren.