Doelpuntrijke winst Jong Ajax, N.E.C. pakt punten terug in promotiestrijd

Redactie

Jong Ajax heeft maandagavond in de Jupiler League drie punten gepakt met een mooie overwinning op bezoek bij FC Den Bosch: 2-5.

Na iets meer dan een kwartier wist FC Den Bosch, de nummer dertien van de Jupiler League, de leiding te nemen via Jort van der Sande. Het antwoord van Jong Ajax kwam echter heel snel. Dennis Johnsen kopte de gelijkmaker binnen en halverwege de eerste helft stonden de gasten al op voorsprong dankzij een prima goal van Mateo Cassierra.

Jong Ajax leek vervolgens met die voorsprong de rust te halen, maar de tweede goal van Van der Sande gooide roet in het eten. In de tweede helft pakten de Amsterdammers de draad snel weer op; debutant Jurgen Ekkelenkamp scoorde na twee minuten en een minuut of tien later mocht Ajax een strafschop nemen na een overtreding van Van der Sande op Ekkelenkamp. Cassierra scoorde van elf meter.

In de slotfase bepaalde Kaj Sierhuis de eindstand op 2-5 uit een voorzet van Dani de Wit. Jong Ajax profiteert daarmee van het puntenverlies van Fortuna Sittard. De koploper van de Jupiler League speelde met 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk. N.E.C. pakte net als Jong Ajax drie punten (2-1 tegen FC Oss) en beide teams hebben nu twee punten minder dan Fortuna, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Uitslagen Jupiler League maandag
Cambuur Leeuwarden - Jong AZ 3-2
FC Den Bosch - Jong Ajax 2-5
FC Eindhoven - Helmond Sport 3-2
FC Emmen - Telstar 2-3
De Graafschap - Almere City 4-2
Jong FC Utrecht - FC Volendam 2-1
MVV Maastricht - FC Dordrecht 1-0
N.E.C. Nijmegen - FC Oss 2-1
RKC Waalwijk - Fortuna Sittard 1-1

Jong Ajax-speler Dennis Johnson en FC Den Bosch-speler Jeremy Fernandes in duel (Pro Shots / Joep Leenen)
Jong Ajax-speler Dennis Johnson en FC Den Bosch-speler Jeremy Fernandes in duel (Pro Shots / Joep Leenen)