Vier nieuwe episodes voor Final Fantasy XV

Pheno

Hebben we net een 'complete' editie voor Final Fantasy XV bekeken en ja hoor, de volgende plannen voor nog meer updates en uitbreidingen worden door Square Enix uit de doeken gedaan tijdens het PAX-evenement in Boston.

Er komen vier nieuwe episodes in 2019 uit. Het concept in deze vier verhalen is het bouwen van een toekomst waar de hoofdpersonages naar verlangen. Het thema is een alternatief einde waarin de helden hun lot uitdagen om de toekomst te schapen die ze voor zich zien.

  • Episode I: Ardyn 'The Conflict of the Sage' (Working Title) (Winter 2019) – Dit verhaal laat de strijd van Ardyn zien. We zien hoe hij wraakgevoelens koesterde tegenover Lucis voor meer dan 2.000 jaar en ook zijn gevechten met de Astrals.
  • Episode Side Story: Aranea 'The Beginning of the End' (Working Title) (Lente 2019) – Een verhaal over de Starscourge gezien vanuit het perspectief van Niflheim. De laatste dag van het rijk blijkt de slechtste dag van Aranea te zijn.
  • Episode II: Lunafreya 'The Choice of Freedom' (Working Title) (Spring 2019) – Dit verhaal gaat over het lot van Lunafreya waar zelfs de dood haar niet van kan redden. Haar gevecht voor diegene van wie ze houdt verandert het lotsbestemming van de koning.
  • Episode III: Noctis 'The Final Strike' (Working Title) (Spring 2019) – Na het verlaten van de Astrals gaat Noctis op weg naar zijn laatste gevecht om de ideale toekomst te verwezenlijken.

Square Enix gaat ook een standalone versie van de Multiplayer Expansion: Comrades uitbrengen in de zomer van 2018. Dan krijgt de uitbreiding ook voor de bestaande versie een update. Een geplande tweede update komt in de winter.

Voor Final Fantasy XV Windows Edition is de ontwikkelaar een mod-applicatie aan het maken om beter overzicht te krijgen en daarbij Steam Workshop support. Er komt ook een avatar-creator en de mogelijkheid schatten te verbergen in de game die anderen dan moeten vinden. Dit alles komt deze zomer. Een level-editor komt er in de herfst. Hierin kun je zelf mappen maken, simpele quests ontwerpen, vijanden en items plaatsen en bepaalde gebeurtenissen maken die afhankelijk zijn van eerder gedane acties.

Als laatste is er een samenwerking met Shadow of the Tomb Raider aangekondigd, maar er ontbreken details.

Final Fantasy XV - Dawn of the Future (Foto: Square Enix)

Final Fantasy XV - Episodes 2019 (Foto: Square Enix)

Final Fantasy XV - Updates en DLC Schedule voor 2018 en 2019 (Foto: Square Enix)