MLB: Ohtani schittert bij thuisdebuut als werper, miraculeuze comeback Red Sox

heywoodu

Honkballer Shohei Ohtani blijft zijn geweldige MLB-debuutseizoen bij de Los Angeles Angels doorzetten. De Japanner maakte in zijn eerste wedstrijd als werper al indruk, sloeg al een aantal homeruns en kwam zondag voor het eerst als werper thuis in actie.

Tegen de Oakland Athletics begon Ohtani geweldig en was hij zes innings lang op weg naar een zeldzame perfect game, waarin geen enkele speler van de tegenpartij een honk weet te bezetten. Dat lukte niet helemaal, maar met twaalf strikeouts in zeven innings was Ohtani de ster van de wedstrijd, die de Angels met 6-1 wonnen.

In de Bronx sloegen de New York Yankees in de eerste inning vijf runs bij elkaar tegen de Baltimore Orioles, maar de bezoekers vochten zich toch terug en trokken het duel in de twaalfde inning over de streep: 7-8. Jonathan Schoop scoorde namens de Orioles één run, Didi Gregorius kwam bij de Yankees niet tot scoren. 

De Boston Red Sox kregen op Fenway Park weer bezoek van de  Tampa Bay Rays en dat werd een spektakelstuk. In zeven innings werkten de Rays zich naar een 2-7 voorsprong, maar in de achtste sloegen de Red Sox terug: Mitch Moreland, Christian Vazquez en Rafael Devers sloegen bij elkaar vier runs binnen, Mookie Betts en Andrew Benintendi maakten het af, waardoor de Red Sox met 8-7 wonnen.

Uitslagen MLB zondag
Boston Red Sox - Tampa Bay Rays 8-7
New York Yankees - Baltimore Orioles 7-8 (3 extra innings)
Cleveland Indians - Kansas City Royals 3-1
Philadelphia Phillies - Miami Marlins 3-6
Pittsburgh Pirates - Cincinnati Reds 5-0
Chicago White Sox - Detroit Tigers 0-1
Houston Astros - San Diego Padres 4-1
Milwaukee Brewers - Chicago Cubs 0-3
St.Louis Cardinals - Arizona Diamondbacks 1-4
Texas Rangers - Toronto Blue Jays 4-7
Colorado Rockies - Atlanta Braves 0-4
San Francisco Giants - Los Angeles Dodgers 1-2 (1 extra inning)
Los Angeles Angels - Oakland Athletics 6-1
Washington Nationals - New York Mets 5-6  (3 extra innings)

Ohtani speelde geweldig (Bron: YouTube)

De comeback van de Red Sox (Bron: YouTube)