Hockeyers Rotterdam na spektakelstuk nog in race play-offs

Redactie

Rotterdam is momenteel de plek waar het meeste hockeyspektakel te zien is. Twee weken geleden won Rotterdam daar van Oranje-Rood, vorige week leverde de ploeg van Albert-Kees Manenschijn spektakel in de EHL en zondagmiddag was er een doelpuntenfestijn tegen Almere. Rotterdam won uiteindelijk met 5-4, waardoor de ploeg in het spoor blijft van concurrent Oranje-Rood dat met moeite met 2-1 van Pinoké won. Bovenin speelden Amsterdam en Kampong met 2-2 gelijk en onderin boekte Tilburg een belangrijke 5-1 zege op hdm.

Rotterdam - Almere (5-4)
1' 0-1 Daniel de Haan
12' 1-1 (sc) Seve van Ass
15' 1-2 (sc) Stijn Jolie
27' 2-2 Jeroen Hertzberger
33' 2-3 (sc) Stijn Jolie
39' 3-3 (sb) Jeroen Hertzberger
41' 4-3 Seve van Ass
61' 5-3 Thijs van Dam
67' 5-4 (sc) Terrance Pieters
Almere kwam tegen Rotterdam tot drie keer toe op voorsprong, maar toch stonden de Flevolanders zondagmiddag met lege handen in Rotterdam. Bij de thuisploeg lijken de toppers in de slotfase van de competitie net de juist te vorm te pakken te hebben. Aanvoerder Jeroen Hertzberger scoorde twee keer, net als international Seve van Ass en Oranje-aanvaller Thijs van Dam maakte uiteindelijk Rotterdams vijfde en dus winnende treffer.

Amsterdam - Kampong (2-2)
14' 0-1 Philip Meulenbroek
31' 1-1 (sc) Boris Burkhardt
35' 1-2 (sb) Martijn Havenga
39' 2-2 (sc) Mirco Pruyser
Kampong is ook na achttien wedstrijden nog steeds ongeslagen in de Hoofdklasse dit seizoen, maar door het 2-2 gelijkspel tegen Amsterdam moeten de Utrechters de koppositie wel delen met Bloemendaal.

Den Bosch - HGC (2-1)
34' 1-0 (sc) Bram van Groesen
36' 1-1 Jorrit Croon
64' 2-1 Pepijn Reijenga
Den Bosch en HGC spelen deze competitie nergens meer om. Maar in tegenstelling tot HGC laat Den Bosch de laatste weken prima spel en resultaten zien. Zo gek was het dan ook niet dat Den Bosch het duel tegen HGC zondagmiddag won. Voor Den Bosch is het ook belangrijk dat de spirit goed blijft, aangezien de ploeg van trainer Eric Verboom nog de finale van de Gold Cup speelt.

HC Tilburg - HDM (5-1)
14' 1-0 Joep de Natris
39' 2-0 Tom Beddows
41' 3-0 Felix Gulinck
54' 3-1 (sc) Niels Blaak
55' 4-1 Lucas van Bergeijk
56' 5-1 Jesse van Minde
In deze degradatiekraker had Tilburg uiteindelijk weinig moeite met hdm, dat er niet veel van bakte in Tilburg en zich in deze vorm moet opmaken voor een seizoen in de nieuwe Promotieklasse.

Bloemendaal - SCHC (3-1)
10' 0-1 (sc) Thomas Vis
41' 1-1 (sb) Jamie Dwyer
54' 2-1 Roel Bovendeert
60' 3-1 (sc) Tim Swaen
SCHC hield in de score lange tijd stand tegen Bloemendaal, maar de Mussen beschikken over duidelijk meer kwaliteit en hebben in Roel Bovendeert de man in vorm. Tijdens de EHL was hij vorige week al vijf keer trefzeker, tegen SCHC nam hij de tweede Bloemendaalse treffer voor zijn rekening. Bloemendaal kan zich opmaken voor de play-offs, terwijl Stichtsche door de nederlaag en de winst van Tilburg plots op een play-outplek staat.

Oranje-Rood - Pinoké (2-1)
29' 0-1 Marlon Landbrug
33' 1-1 Benjamin Stanzl
37' 2-1 Jelle Galema
Erg gemakkelijk ging het zondagmiddag niet Oranje-Rood in het thuisduel tegen Pinoké, maar daar zal niemand bij de Eindhovenaren over malen. De drie punten betekent dat Oranje-Rood alle kansen op deelname voor de play-offs stevig in eigen hand heeft. De komende twee wedstrijden zijn cruciaal: een uitwedstrijd tegen Almere en een thuisduel tegen koploper Bloemendaal.