Arsenal legt druk bij tegenvallend Chelsea

heywoodu

Arsenal heeft in de Premier League de druk op Chelsea opgevoerd in de strijd om de vijfde plek, en dus een directe plaats in de groepsfase van de Europa League. Het noodlijdende Southampton werd met moeite verslagen door het team van Arsène Wenger: 3-2.

Southampton begon sterk en al snel tekende Shane Long voor de openingsgoal. Danny Welbeck werkte een fraai hakje richting Pierre-Emerick Aubameyang, die de gelijkmaker scoorde. Welbeck liet vervolgens zelf de 2-1 noteren. 

Een kwartier voor tijd kwam Charlie Austin binnen de lijnen voor Southampton en met zijn eerste balcontact maakte hij de 2-2. Welbeck liet een paar minuten later een kans vanaf een meter schieten, maar kort voor tijd werkte hij toch zelf de winnende 3-2 binnen.

Antonio Conte's Chelsea had het thuis vervolgens zeer moeilijk met West Ham United. Cesar Azpilicueta scoorde na een half uur de 1-0, nadat Alvaro Morata de openingsgoal al afgekeurd had zien worden. Joe Hart hield West Ham met goede reddingen in de wedstrijd, wat een kwartier voor tijd beloond werd: Javier Hernandez zette de 1-1 eindstand op de borden.

Chelsea staat nu op 57 punten, Arsenal heeft er 54. De top-4 en dus plaatsing voor de Champions League is vrijwel uit zicht: Tottenham staat met 67 punten vierde.