Pasini zegeviert na prima Moto2-race in Argentinië

heywoodu

De Grand Prix van Argentinië in de Moto2 is een prooi geworden voor Mattia Pasini. In een fraaie race op het circuit van Termas de Rio Hondo was de Italiaan de beste op een baan waar buiten de ideale lijn nog flink wat vocht lag.

Xavi Vierge pakte vanaf poleposition de leiding, maar stond deze aan het eind van de eerste ronde af aan Lorenzo Baldassarri, die gevolgd werd door Miguel Oliveira, Alex Marquez, Pasini, Sam Lowes en Remy Gardner, de teamgenoot van de rond de 25e plek rijdende Bo Bendsneyder.

In de gevechten voorin nam Pasini de leiding over, terwijl Marquez na een duel met Oliveira wat tijd verloor. Halverwege de race reed een duidelijke kopgroep van drie man vooraan: Pasini, Oliveira en Baldassarri, met zo nu en dan wat positiewisselingen en met Vierge als leider van de achtervolgers.

Baldassarri moest het tempo niet veel later wat laten gaan, waardoor hij Vierge alsmaar meer in zijn nek had hijgen, terwijl ook Marquez nog niet geklopt was. Zes ronden voor het einde sloot Vierge aan en pakte hij na Baldassarri ook Oliveira in rap tempo, waardoor hij plek twee in handen nam.

Pasini dook als leider de slotronde in, met Vierge en ook nog Oliveira vlak achter zich. Een echte aanval plaatsen lukte de twee achtervolgers niet meer en dus won Pasini, voor Vierge, Oliveira, Baldassarri en Marquez, Bendsneyder eindigde als 28e, bijna een ronde achter de winnaar.