Herlings wint MXGP van Trentino en neemt leiding in WK

TargaFlorio

Jeffrey Herlings heeft de MXGP van Trentino gewonnen. De Nederlander won beide races en is ook terug aan de leiding in het wereldkampioenschap.

Best moments MXGP of Trentino 2018 (Bron: Youtube)

Na mindere starts in de voorgaande races was Herlings in de eerste race wel goed weg. De Nederlander pakte direct de leiding. Zijn rivaal Antonio Cairoli was als vierde weg maar verloor toen enkele plaatsen vanwege problemen met zijn motor.

Clement Desalle op de tweede plaats kon Herlings goed volgen al had de Nederlander de situatie onder controle. Als de Belg versnelde stak Herlings ook een tandje bij. Bij het vallen van de finishvlag had de KTM-coureur ruim vijf seconden voorsprong op Desalle. Op de derde plaats finishte de Fransman Romain Febvre. De regerend wereldkampioen Cairoli moest zich met een vierde plaats tevreden stellen.

In race twee had Cairoli de kopstart gevolgd door Glenn Coldenhoff en Herlings. In de eerste ronde passeerde Herlings zijn landgenoot en vervolgens zette hij Cairoli meteen onder druk. Twee ronden later ging Herlings de Italiaan voorbij. Vervolgens was het de beurt aan Cairoli om druk uit te oefenen op de leider, echter Herlings bezweek niet en reed naar de overwinning. Voor de Nederlander was dit zijn zeventigste GP-overwinning in zijn carrière. Clement Desalle finishte als op de derde plaats.

Door de winst in Italië neemt Herlings de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap over van Cairoli. Volgend weekend is de MXGP van Portugal.