Ogier wint ook Rally van Corsica na dominant optreden

heywoodu

Rallyrijder Sebastien Ogier heeft ook de Rally van Corsica op zijn naam geschreven. De Fransman, al vijf jaar op rij wereldkampioen, boekte op het Franse eiland al zijn derde zege in vier rally's - alleen in Zweden, waar hij problemen kende, won Ogier niet.

Ogier won vrijdag de eerste proeven al en gaf de leiding geen moment meer uit handen. Na de eerste drie proeven won hij er geen één meer, maar zondag kwam hij niet meer in de problemen. De dag begon met een 55 kilometer lange marathonproef, de langste van de rally, waarin Ogier in zijn Ford Fiesta dertien seconden inleverde op winnaar Ott Tänak en zijn Toyota Yaris.

De Est maakte zo in het klassement wat tijd goed, waardoor Ogier in de slotproef een halve minuut moest verdedigen. Dat lukte zonder problemen en dus schreef de Fransman de rally op zijn naam. Tänak eindigde op 36 seconden als tweede, de Belg Thierry Neuville ging op de marathonproef met zijn Hyundai i20 bijna zwaar de fout in, maar herstelde zich nog en pakte op 1:07 minuten de derde plek.

Toyota-coureur Esapekka Lappi begon zondag met nog volop kans op het podium, maar op de lange proef kreeg hij een klapband. De Fin eindigde de rally zo als zesde, nog achter Dani Sordo en Elfyn Evans.