De Vries vijfde in Formule 2 na strategische gok

heywoodu

Artem Markelov heeft de tweede race van het Formule 2-seizoen gewonnen. De Rus van Russian Time was de beste tijdens de sprintrace in Bahrein, waar Nyck de Vries vanaf de derde plek vertrok.

De derde plek van De Vries werd bij de start al effectief een tweede plek, want teamgenoot Sean Gelael bleef staan tijdens de opwarmronde en moest vanuit de pitstraat starten. De start van de Nederlander was heerlijk en polesitter Maximilian Günther was nog voor de eerste bocht ingehaald.

Lando Norris, een dag eerder oppermachtig in de hoofdrace, kreeg na drie ronden ineens problemen en verloor snelheid, maar enkele seconden later deed alles het weer. Voorin werd Günther gepasseerd door Markelov, die zo de jacht op De Vries kon openen.

De Rus staat bekend als iemand die erg goed met de banden om kan gaan, iets wat vaak niet het sterke punt van De Vries is. Na acht van de 23 ronden begon Markelov in te lopen, voor De Vries en zijn Prema-team het teken om naar binnen te komen voor nieuwe banden.

In het tweede deel van de race was De Vries duidelijk de snelste op de baan en hij stoomde aanvankelijk in rap tempo naar voren. Vanaf de vijfde plek hield het op: een groep van drie man bleef voor hem, en achter leider Markelov, bleek een paar seconden teveel voorsprong te hebben.

Markelov pakte zo de zege, Günther, Sergio Sette Camara en Norris eindigden in die volgorde achter de Rus. De Vries pakte de vijfde plek, de positie die hij nu ook in het kampioenschap heeft.