Bokser Hurd voegt twee wereldtitels toe, soepele KO voor Yoka

heywoodu

Bokser Jarrett Hurd mag zich sinds zaterdagavond bij drie verschillende bonden wereldkampioen noemen in het lichtmiddengewicht (-69,9kg). In Paradise, nabij Las Vegas, won de 27-jarige Amerikaan van de Cubaan Erislandy Lara.

Hurd stapte de ring in met de IBF-wereldtitel, Lara verdedigde zijn titels bij de WBA en IBO. Het werd een competitief gevecht, waarin nauwelijks te zien was wie de verdiende winnaar zou zijn. Dat veranderde pas in de twaalfde en laatste ronde: Hurd wist Lara naar het canvas te slaan.

Dat was weliswaar geen knock-out, maar het leverde wel een 10-8 ronde voor Hurd op en dat bracht de beslissing. Eén jurylid wees Lara met 114-113 als winnaar aan, de andere twee juryleden gaven dezelfde score, maar dan in het voordeel van Hurd.

Hurd - Lara, met de uiteindelijk beslissende 'knockdown' na 35:45 minuten (Bron: YouTube)

De 32-jarige Brit James DeGale nam in het supermiddengewicht (-76,2kg) revanche tegen Caleb Truax. De 34-jarige Amerikaan won in december in Londen van DeGale en nam diens IBF-wereldtitel over, maar in Paradise waren de rollen omgedraaid.

Een geweldig gevecht was het geenszins, met constant aan elkaar hangen en kopstoten. Na twaalf matige ronden waren de juryleden het er echter wel over eens: DeGale won het gevecht en pakte zo zijn IBF-wereldtitel bij de eerste kans weer terug.

In Parijs kwam olympisch superzwaargewichtkampioen Tony Yoka na dopingproblemen - hij miste drie tests - in actie in zijn vierde profgevecht. Zijn Franse landgenoot Cyril Léonet hield het een kleine vijf ronden vol, alvorens Yoka met een gortdroge stoot het licht uit deed.