Newgarden klopt Wickens in eerste ovalrace van IndyCar-seizoen

heywoodu

Josef Newgarden heeft de tweede race van het IndyCar-seizoen gewonnen. De coureur van Penske was de beste op de ISM Raceway nabij Phoenix, waar hij aan het einde van de eerste ovalrace van 2018 een fraai duel uit moest vechten met Robert Wickens.

Polesitter Sebastien Bourdais had aanvankelijk de leiding, maar nadat Pietro Fittipaldi zijn auto na 41 ronden in de muur zette ging het fout: Bourdais en ook Alexander Rossi werden bestraft voor het raken van een monteur tijdens de pitstop en moesten een drive-through penalty incasseren.

Will Power nam de leiding over, maar voor de Australiër eindigde de race later in de muur nadat Rossi zijn ronde achterstand goed wilde maken. Door strak te rijden en een goede strategie te hanteren nam Wickens de leiding over van teamgenoot James Hinchcliffe.

Kyle Kaiser en Ed Jones kwamen later in de muur terecht en de crash van Jones bleek van groot belang. Veel coureurs gingen nog snel naar binnen voor nieuwe banden, maar de top-3 niet: Wickens, Hinchcliffe en Rossi. Newgarden had wél nieuwe banden en sneed als een warm mes door de boter naar voren, waarbij alleen Wickens flink wat tegenstand kon bieden.

De hoogtepunten van de race (Bron: YouTube)