Handbalster Wester naar Odense

TargaFlorio

Tess Wester maakt de overstap naar de Deense handbalcompetitie. De keepster heeft een driejarig contract ondertekend bij Odense Håndbold.

De nummer één keepster van Oranje maakte eerder al bekend het Duitse SG BBM Bietigheim na drie seizoenen te verlaten. Met de Duitse club werd Wester afgelopen seizoen kampioen van de Bundesliga. Vrijdag werd bekend dat de 24-jarige Noord-Hollandse deze zomer de overstap maakt naar Odense, de regerend vice-kampioen van Denemarken.

“Ik ben blij dat Tess gekozen heeft om bij Odense Håndbold te komen spelen.”, vertelt trainer Jan Pytlick. “Ze is een van de topkeepsters met veel internationale ervaring, zowel in de Champions League als met de Nederlandse nationale ploeg, waarmee ze aan verschillende EK en WK eindtoernooien heeft deelgenomen en waar ze ook diverse finales heeft gespeeld.”

“Ik kijk er naar uit om bij Odense te starten. Het is een club met een ervaren coach en een sterk team dat erg goed presteert.”, aldus Wester. “Odense heeft ook hoge doelstelling voor de nabije toekomst en dat zijn doelen die ook overeenkomen met mijn eigen doelstellingen en ambities voor de toekomst. Daarom denk ik dat Odense en ik een goede match zijn. Ik kijk er naar uit om in Denemarken te spelen en ben nu al opgetogen om alle geweldige fans in Odense te ontmoeten.”

Wester wordt bij de Deense club teamgenote van Pearl van der Wissel.