MLB: Bogaerts schittert weer, adelaar landt op werper

heywoodu

Honkballer Xander Bogaerts heeft weer flink van zich doen spreken en zoals al vaker in het nog jonge MLB-seizoen was dat in zeer positieve zin. De Nederlander hielp de Boston Red Sox in eigen huis langs de Tampa Bay Rays.

Pas in de achtste inning werd voor het eerst gescoord: Matt Duffy sloeg een homerun, waardoor hijzelf en Mallex Smith namens de Rays konden scoren, 0-2. In de negende inning sloeg Hanley Ramirez Red Sox-teamgenoot Mookie Betts over de thuisplaats: 1-2.

Bogaerts was vervolgens aan slag, met twee uit voor Boston en dus een flinke partij druk erop. Dat kon Bogaerts aan en met een lekkere klap naar rechts sloeg hij Andrew Benintendi over de thuisplaat: 2-2. In de extra innings duurde het even, maar in de twaalfde sloeg Ramirez wederom iemand binnen. Dit keer was het Jackie Bradley Jr en daarmee was de wedstrijd gespeeld, 3-2.

Red Sox - Rays (Bron: YouTube)

In Seattle kreeg Mariners-pitcher James Paxton tijdens het spelen van de volksliederen voorafgaand aan het duel met de Minnesota Twins een verrassing: de lokale adelaar kwam een kijkje nemen en landde op de schouder van de Canadees, die ijzig koel bleef. Paxton gaf uiteindelijk geen enkele run toe, maar de bullpen van de Mariners vergooide het alsnog en de Twins wonnen met 2-4.

Paxton krijgt bezoek (Bron: YouTube)

Tot slot gaan we naar de Bronx, waar de New York Yankees het in eigen huis opnamen tegen de Baltimore Orioles. Twee Nederlanders in actie dus en zowel Didi Gregorius (Yankees) als Jonathan Schoop (Orioles) werden één keer over de thuisplaat geslagen. Schoop deed dat op een homerun van Adam Jones in de zevende inning, waarin de Orioles vijf runs scoorden en de winst naar zich toe trokken: 2-5.

Uitslagen MLB donderdag
Washington Nationals - New York Mets 2-8
Boston Red Sox - Tampa Bay Rays 3-2
Philadelphia Phillies - Miami Marlins 5-0
Oakland Athletics - Texas Rangers 3-6
San Diego Padres - Colorado Rockies 1-3
Chicago White Sox - Detroit Tigers 7-9
Minnesota Twins - Seattle Mariners 4-2
New York Yankees - Baltimore Orioles 2-5
Pittsburgh Pirates - Cincinnati Reds 5-2
St.Louis Cardinals - Arizona Diamondbacks 1-3
Milwaukee Brewers - Chicago Cubs 0-8