NHL: Sedin-broers nemen na 17 jaar afscheid met golden goal in Vancouver

heywoodu

IJshockeyers Henrik en Daniel Sedin hebben donderdagavond afscheid genomen van het thuispubliek van de Vancouver Canucks. De Zweedse tweeling speelde sinds 2000 in de Canadese stad en kondigde onlangs aan dat dit seizoen hun laatste zou zijn.

Donderdag speelden de Sedins voor het laatst in de Rogers Arena, met de Arizona Coyotes als tegenstanders. Nadat de bezoekers op 0-1 kwamen zorgde Daniel voor de gelijkmaker, waarna beide teams nog twee keer tot scoren kwamen.

Er was dus overtime nodig en dat verliep precies zoals het had moeten verlopen: halverwege combineerden Henrik en Daniel, waarbij Henrik zijn broer de puck bezorgde. Daniel ramde deze het net in voor de golden goal: 4-3 Canucks, waarna beide broers uitgeroepen werden tot matchwinners. 

De Canucks haalden de play-offs niet en dus was de wedstrijd in een kolkende Rogers Arena definitief de laatste thuiswedstrijd voor de broers, die zondag op bezoek bij de Edmonton Oilers definitief afscheid nemen.

Een speciale vermelding vanuit Los Angeles was er voor Dustin Brown. De Amerikaan scoorde namens de Kings maar liefst vier keer in het duel met de Minnesota Wild. De eerste drie waren niet genoeg, maar in overtime scoorde Brown ook de beslissende goal: 5-4.

Uitslagen NHL donderdag
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 4-5 OT
New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 2-1
New York Islanders - New York Rangers 2-1
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 4-3
Washington Capitals - Nashville Predators 3-4
Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 3-4
Florida Panthers - Boston Bruins 3-2
Winnipeg Jets - Calgary Flames 2-1
Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 4-3
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 4-3 OT
Los Angeles Kings - Minnesota Wild 5-4 OT
San Jose Sharks - Colorado Avalanche 4-2

Het afscheid van de Sedin-broers (Bron: YouTube)