'Huntelaar dicht bij contractverlenging bij Ajax'

Redactie

Klaas Jan Huntelaar lijkt zijn contract bij Ajax te gaan verlengen. De Amsterdammers zijn zeer tevreden over de 34-jarige aanvaller.

Huntelaar keerde afgelopen zomer terug bij Ajax en hij kreeg toen een contract voor een jaar. In eerste instantie zou hij de stand-in van Kasper Dolberg zijn, maar die speelt vanwege zijn vormdip en een blessure een teleurstellend seizoen. Inmiddels scoorde Huntelaar al twaalf keer in de Eredivisie.

Volgens Voetbal International kan de routinier daarom een nieuw contract verwachten, ook omdat hij in de kleedkamer veel aan Ajax toevoegt. Afgelopen weekend maakte Huntelaar in de slotfase de winnende goal tegen FC Groningen (1-2), waardoor de ploeg nog een beetje mag hopen op de landstitel.

Klaas Jan Huntelaar droeg tussen 2006 en 2008 ook het shirt van Ajax. Hij werd toen twee keer topscorer van de Eredivisie, maar de Amsterdammers grepen wel naast de landstitel. Om deze jaargang nog kampioen te worden, moeten er zeven punten worden goedgemaakt op koploper PSV.