Ivoorkust geïrriteerd na 1 aprilgrap over De Boer

Redactie

De nationale voetbalbond van Ivoorkust is niet blij met een 1 aprilgrap over Frank de Boer die enigszins uit de hand is gelopen.

De Ivoriaanse website Linfodrome plaatste zondag een bericht dat Frank de Boer de nieuwe bondscoach van het land zou worden. Andere media meldden het nieuws vervolgens ook, omdat ze niet in de gaten hadden dat het om een 1 aprilgrap ging. De nationale bond van Ivoorkust vond het nodig om met een statement naar buiten te komen.

"Het is geen geheim dat we een opvolger voor Marc Wilmots zoeken. De bond werkt hier hard aan, en komt te zijner tijd met een nieuwe naam", aldus Sory Diabaté, de vice-voorzitter van de bond. "Het is een onderwerp dat de mensen steeds meer bezighoudt. Iedereen heeft het bericht overgenomen, ook internationaal is het verspreid. Daarom zijn we een beetje geïrriteerd."

Ivoorkust zit sinds november vorig jaar zonder bondscoach. Het land besloot toen de samenwerking met Wilmots te beëindigen, nadat het land onder zijn leiding naast een WK-ticket had gegrepen. Woensdag geeft de bond een persconferentie en mogelijk wordt dan meer duidelijkheid gegeven over zijn opvolger.