Manchester City zonder Agüero tegen Liverpool

Redactie

Sergio Agüero mist de eerste wedstrijd van Manchester City tegen Liverpool dinsdagavond in de kwartfinale van de Champions League.

Manager Josep Guardiola heeft bevestigd dat de Argentijn niet is meegereisd met de rest van de selectie voor de wedstrijd op Anfield. Agüero wordt verder behandeld aan zijn knieblessure die hij opliep op een training voorafgaand aan de interlandperiode.

De 29-jarige spits speelde op 4 maart zijn laatste wedstrijd voor Manchester City, toen Chelsea met 1-0 werd verslagen, en ontbrak vervolgens tegen Stoke City en Everton en met Argentinië moest hij de vrienschappelijke interlands tegen Italië en Spanje.

"Hij is in Manchester, hij is niet gekomen. Hij is nog steeds niet fit", vertelt Guardiola in gesprek met Engelse media. "We zullen zien hoe hij is voor de derby tegen Manchester United. Hij is veel, veel beter, maar hij sprak met de dokters en hij was nog steeds niet helemaal fit."

Met de afwezigheid van Agüero is het zeer waarschijnlijk dat Gabriel Jesus de plek in de punt van de aanval in gaat vullen. De 21-jarige Braziliaan was dit seizoen in 33 wedstrijden twaalf keer trefzeker.