Van Hanegem prijst talent Bacuna van FC Groningen

Redactie

Willem van Hanegem denkt dat Juninho Bacuna in de toekomst wellicht in aanmerking komt voor een plekje in het Nederlands elftal.

"Zijn broer Leandro speelt al voor Curaçao, Juninho nog niet. Als de KNVB nu maar een keertje scherp is", schrijft Van Hanegem dinsdag in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Want als ik Hakim Ziyech bij Marokko zie, dan denk ik toch steeds na over hoe hij in Oranje had kunnen functioneren. Jongens het gevoel geven dat ze in beeld zijn, zo lastig is dat toch niet?"

Echt hoopvol is de Kromme echter niet. Bacuna debuteerde onlangs voor Jong Oranje tegen België (1-4 nederlaag), waarna de 20-jarige middenvelder niet met de selectie mee mocht naar Andorra. "Hij moest naar Oranje Onder-20. Ik kon dat nauwelijks geloven", verzucht Van Hanegem.

Jong Oranje won in Andorra slechts met 0-1. "Vervolgens zag ik Art Langeler met zijn handen in zijn zakken en met zijn tennisschoenen aan voor de camera’s vertellen dat het voor alle landen gewoon heel moeilijk was om in Andorra te winnen. Thuis was het in november nog 8-0 geworden tegen dat land van niks. En als hij dat écht vond, had hij Bacuna beter wel kunnen meenemen."