NHL: Legendarische Sedin-broers kondigen afscheid aan

heywoodu

De Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zal het vanaf komend seizoen moeten doen zonder de Zweden Henrik en Daniel Sedin. De tweeling kwam aan het begin van het millenium over vanuit Zweden en groeide uit tot gezamenlijke legende bij de Vancouver Canucks.

Tijdens de NHL Draft van 1999 werd Daniel als tweede en Henrik als derde gekozen door de Canucks. Ze zouden er hun hele carrière spelen, en met veel succes. Vorig seizoen haalde Henrik de grens van 1000 punten (goals + assists), dit seizoen deed Daniel dat ook. 

Bij de Canucks hebben ze flink wat records in handen: zo staan de twee met beiden ruim 1300 wedstrijden op één en twee wat betreft het aantal wedstrijden en staan ze één en twee in punten en assists. Daniel staat bovenaan op de ranglijst met goals, Henrik staat er zevende.

De Stanley Cup wonnen de twee nooit, hoewel de Canucks in 2011 bijzonder dicht in de buurt kwamen: wedstrijden nummers zes en zeven gingen echter verloren tegen de Boston Bruins. Ondanks tegenvallende prestaties in de afgelopen jaren bleven de Sedin's Vancouver trouw.

"Deze stad betekent veel voor ons, en op momenten dat wij het minder deden bleven het management en de coaches in ons geloven", aldus Daniel. "Hier zeventien jaar spelen en dan voor één of twee maanden naar een ander team gaan, met de kans om de Stanley Cup te winnen...het zou leuk zijn om te winnen, maar het zou gewoon niet hetzelfde zijn als wanneer het met de Canucks was geweest", gaf Henrik aan.

De Canucks zijn uitgeschakeld voor een plek in de play-offs. De Zweedse tweeling kondigde het afscheid aan met nog twee thuiswedstrijden op het programma dit seizoen: dinsdag tegen de Vegas Golden Knights en donderdag tegen de Arizona Coyotes. Zaterdag is het na de uitwedstrijd bij de Edmonton Oilers dan echt gedaan.

Uitslagen NHL maandag
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 5-2
Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3-2
Ottawa Senators - Winnipeg Jets 5-6
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 3-0
St. Louis Blues - Washington Capitals 2-4
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 3-1

Senators - Jets (Bron: YouTube)