Bokser Wilder accepteert uitdaging Joshua voor gevecht om vijf wereldtitels

heywoodu

Bokser Deontay Wilder heeft de uitdaging van Anthony Joshua geaccepteerd en is bereid om rond de tafel te gaan zitten. De Amerikaan is in het zwaargewicht de wereldkampioen bij de WBC, terwijl Joshua de gordel heeft bij de drie andere voornaamste bonden: de IBF, IBO en WBA.

"We zijn heel blij dat Joshua na zijn gevecht tegen Tony Parker voor het eerst gezegd heeft dat hij Deontay als volgende tegenstander wilde, en we geloven dat hij een man van zijn woord is", aldus Wilder's co-manager Shelly Finkel.  "Deontay accepteert de uitdaging."

"We willen duidelijk en publiekelijk laten weten dat Deontay dit gevecht wil. We zijn ertoe bereid om naar Groot-Brittannië te komen of om Joshua en co hier te ontvangen om de onderhandelingen te beginnen", voegde Finkel er nog aan toe.

Waar en wanneer een eventueel gevecht plaats moet vinden is nog niet bekend. "Deontay is er klaar voor om komende zomer in Groot-Brittannië te vechten, mogelijk op Wembley", suggereerde Finkel al wel. Een andere optie is dat er over twee gevechten gesproken wordt: één in Engeland en één in de VS.

Vermoedelijk zullen beide partijen deze week aanschuiven aan de onderhandelingstafel.