Basketballers Den Bosch stunten in Groningen

heywoodu

De basketballers van de New Heroes Den Bosch hebben maandag in de Dutch Basketball League voor een forse verrassing gezorgd. Op bezoek bij het onaantastbaar geachte Donar in Groningen werd een knappe overwinning geboekt.

De regerend landskampioen, inmiddels ook al goed voor een plek in de halve finales van de Europe Cup, had in het eigen Martiniplaza het hele seizoen nog niet verloren. Daar bracht Den Bosch echter verandering in, onder meer door gelijk al veel feller aan de wedstrijd te beginnen.

Dat leverde een 28-32 voorsprong op bij rust, waarna Silvano Poropat zijn mannen het gat in het derde kwart definitief zag slaan: 43-60. Donar vocht nog wel, maar het lukte ze niet om het gat te dichten, met een 71-80 eindstand als resultaat.

In de competitie staat Den Bosch nu op veertig punten uit 25 wedstrijden. Donar heeft twee punten meer, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Ook Landstede uit Zwolle en ZZ Leiden zijn nog volop in de race om de top-2, wat recht geeft op een plek in de halve finales van de play-offs.