Bayern blij met Rodríguez: "Een hele goede transfer"

Redactie

Karl-Heinz Rummenigge is blij dat Bayern München de beschikking heeft over James Rodríguez. De voorzitter bevestigt de nieuwste geruchten echter niet.

Het Spaanse Marca meldde maandagochtend dat Bayern München gebruikmaakt van de optie in het contract van James Rodríguez om de Colombiaan voor circa 42 miljoen euro te kopen van Real Madrid. De 26-jarige Rodríguez wordt dit seizoen nog van de Madrilenen gehuurd. Rummenigge wilde er niets over kwijt.

"James heeft zich uitstekend ontwikkeld, vooral sinds de komst van Jupp Heynckes. Het was een hele mooie transfer en daar moet ik Carlo Ancelotti nogmaals mijn complimenten voor geven", zei de voorzitter alleen toen de Bayern-selectie maandag naar Spanje. Daar spelen de Duitsers dinsdag in de kwartfinales van de Champions League tegen Sevilla.

"Er zijn duidelijke voorwaarden aan zijn contract verbonden en we hebben geen haast", aldus Rummenigge. Bayern kan komend weekend al kampioen van de Bundesliga worden. Bij een overwinning op FC Augsburg (uit) is de 28ste titel uit de clubhistorie een feit.