Ongeloof over Nijhuis: "Dit is dramatisch"

Redactie

Bas Nijhuis ging zaterdag opzichtig in de fout tijdens het duel tussen PEC Zwolle en Sparta. De arbiter liet een grove overtreding onbestraft.

Sparta-verdediger Julian Chabot zette tien minuten voor rust zijn noppen vol in het onderbeen van Younes Namli. Het was een klein wonder dat de speler van PEC Zwolle de wedstrijd gewoon kon uitspelen. Scheidsrechter Nijhuis gaf wel een overtreding, maar de kaarten hield hij op zak.


De situatie leidde tot ongeloof in de studio van FOX Sports. Omdat Chabot een overtreding tegen kreeg, kan hij niet meer geschorst worden. "Dit is dramatisch van Nijhuis. Dit is toch verschrikkelijk slecht?!" reageerde Kenneth Perez. "Chabot krijgt niks, maar Bas Nijhuis zou hier misschien wel iets voor moeten krijgen."

Ook Robert Maaskant had geen goed woord ervoor over. "Ik ben fan van Nijhuis en ik houd ervan hoe hij fluit, maar dit gaat echt te ver. Die jongen kan zijn been breken bij zo'n situatie."

Update woensdag 4 april
De KNVB heeft Chabot voor drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) geschorst en Sparta gaat daarmee akkoord. Dat schrijven de Rotterdammers op hun website. De trap van Chabot op het been van Younes Namli werd niet gezien door arbiter Nijhuis, waardoor de Duitser alsnog kon worden geschorst. Hij mist de wedstrijden tegen VVV-Venlo en Vitesse.