Volop gameplay van X-COM-achtige TBS Mutant Year Zero

Wouter (2dope)

Enkele weken geleden schreven we al over Mutant Year Zero: Road to Eden, een nieuwe turn-based strategytitel van een kersverse gamestudio bestaande uit oud Hitman- en PayDay-ontwikkelaars. Mutant Year Zero doet op het eerste gezicht ontzettend veel denken aan X-COM, met een vleugje Fallout en een sprankje Looney Tunes.

De game kwam vorige maand voor het eerst bij ons onder de aandacht en als trouwe X-COM- en Fallout-fans waren we meteen geïnteresseerd, niet in de laatste plaats vanwege de fantastische art-stijl. In het spel krijgt de speler de besturing over een team van mutanten om een 'post-human, post apocalyptic earth' te verkennen. "Een eend met attitude en een zwijn met woedeproblemen: het zijn geen typische helden, maar desondanks unieke persoonlijkheden met ieder hun eigen (verknipte) kijk op de wereld", zo luidt de beschrijving op Steam.

Behalve een sterke focus op verhaal zijn er qua gameplay ontzettend veel gelijkenissen met de X-COM-games en qua setting met de Fallout-games. Verder is er ook veel aandacht voor stealth gameplay, dynamische (verwoestbare) omgevingen en een heleboel loot. Mutant Year Zero: Road to Eden komt dit jaar nog uit voor zowel pc als PlayStation 4 en Xbox One.