Murray maakt langverwachte rentree in Rosmalen

Boris (borisz)

Andy Murray zal zijn rentree maken op de tennisbanen maken in Rosmalen. De Schot, die al sinds Wimbledon vorig jaar niet meer in actie kwam in officiële wedstrijden vanwege een slepende heupblessure, heeft zijn deelname toegezegd aan het grastoernooi. Het toernooi in wordt gespeeld van 11 tot en met 17 juni. 

De dertigjarige Murray won in zijn carrière twee keer Wimbledon en eenmaal de US Open. Ook stond hij vijf keer in de finale van de Australian Open, is hij tweevoudig olympisch kampioen en voormalig nummer één van de wereld. Hij schreef in zijn carrière tot dusver 46 toernooien op zijn naam.

In de aanloop naar Wimbledon vorig jaar juli kreeg Murray last van zijn heup. Nadat hij op de Grand Slam in Londen werd uitgeschakeld in de kwartfinales, verergerden de klachten en laste hij een lange pauze in. Eind 2017 leek Murray weer fit en speelde hij een demonstratiepartij in Abu Dhabi. Het ging echter toch weer mis en moest de Australian Open afwezeggen vanwege zijn pijnlijke heup. In januari van dit jaar werd hij zelfs daaraan geopereerd. 

Het is de eerste keer dat Murray in actie zal komen op het grastoernooi in Rosmalen. Zijn laatste optreden in Nederland dateert van 2015 in Rotterdam. "Ik heb veel positiefs gehoord over het toernooi in Rosmalen en de grasbanen zijn van zeer goede kwaliteit. Dat maakt het voor mij een perfecte voorbereiding op Wimbledon'', aldus de Schot, die is afgezakt naar de 29e positie op de wereldranglijst.

Toernooidirecteur Marcel Hunze reageerde verheugd. "Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de kwaliteit van het toernooi en de grasbanen. De komst van tweevoudig Wimbledonkampioen Andy Murray is dan ook een mooie beloning." De toernooidirecteur liet ook al weten dat Nederlands beste spelers Robin Haase en Kiki Bertens aan het toernooi deel zullen nemen.

Murray maakt langverwachte rentree in Rosmalen (Pro Shots / Action Images)
Murray maakt langverwachte rentree in Rosmalen (Pro Shots / Action Images)