Del Potro na thriller naar halve finales Miami

heywoodu

Tennisser Juan Martin del Potro heeft zich voor het eerst sinds 2009 geplaatst voor de halve finales van het masterstoernooi van Miami. Op het fraaie Key Biscane won de Argentijn, die eerder dit jaar al het masterstoernooi van Indian Wells won, in de kwartfinales van Milos Raonic uit Canada.

Het werd een mooie thriller tussen de twee, die beiden bijzonder weinig weggaven op hun eigen service. Raonic kreeg op 6-5 de eerste breakkans van de hele set en dat liet hij zich geen tweede keer zeggen, waardoor de Canadees op voorsprong kwam.

De hele tweede set leverde ook één breakkans op, maar dit keer liet Raonic deze liggen. In de tiebreak was Del Potro vervolgens veel te sterk, waarna beide heren in de derde set opvallend genoeg gelijk twee keer hun service af moesten staan. Zo moest ook set drie uiteindelijk in een tiebreak beslist worden en daarin was Delpo te sterk: 5-7, 7-6 (1), 7-6 (3).

Del Potro staat in de halve finales tegenover de Amerikaan John Isner. De mondiale nummer zeventien was een maat te groot voor de jonge Zuid-Koreaan Chung Hyeon, de nummer 23 van de wereld: 6-1, 6-4.