Fraser wachtte niet op Feyenoord: "Zou niet netjes zijn"

Redactie

Henk Fraser heeft niet gewacht totdat Feyenoord hem een aanbieding deed, voordat de coach van Vitesse besloot om voor Sparta te kiezen.

"Nee, totaal niet. En dat zou ook niet netjes zijn geweest. Het contract van Gio loopt door en ik beschouw hem als een vriend", zei Fraser, die bij Feyenoord enkele jaren teamgenoot was van Van Bronckhorst, tegen De Telegraaf. Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat de 51-jarige coach na dit seizoen Vitesse inruilt voor Sparta.

Fraser hoopt dat Van Bronckhorst met Feyenoord de KNVB Beker wint en ook na de zomer nog coach is in De Kuip. Hij geeft wel aan een 'speciaal gevoel' bij Feyenoord te hebben. "Iedereen weet hoe ik daarover denk. En dat zal niet veranderen of ik daar nu wel of niet ooit een kans als trainer krijg."

De coach van Vitesse dacht er serieus aan om naar het buitenland te vertrekken. "Ik kom op een leeftijd dat je als trainer ook aan het geld moet denken. En daarnaast trekt het me zeker om in een andere cultuur en andere omgeving te werken. Dat lijkt me erg interessant." Toch werd het dus Sparta. "Een bijzondere club in het Nederlandse voetbal."