Basketballers Zwolle na thriller langs Den Bosch

heywoodu

De basketballers van Landstede Zwolle hebben in de Dutch Basketball League een knappe overwinning geboekt. In Den Bosch werden de New Heroes Den Bosch verslagen, maar daarvoor moest alles uit de kast getrokken worden. 

Den Bosch schoot uit de startblokken en stond na één kwart met 30-18 voor, wat bij rust nog uitgebreid werd naar 48-32, een comfortabele voorsprong. Zo leek het althans, maar in het derde kwart sloegen de Zwollenaren terug. Mike Miklusak en Keshun Sherrill, twee van de sterkhouders bij de thuisploeg, werden door de Zwolse verdediging vrijwel geheel lamgelegd en daar had Den Bosch geen antwoord op.

Door Stefan Wessels begonnen de Boschenaren nog met een kleine voorsprong aan het vierde kwart, maar ook daarin had men het zwaar. Sherron Dorsey-Walker gooide een heerlijk drietje voor Zwolle, net als Jordan Gregory, waarmee de stand bijna gelijk kwam te staan. Noah Dahlman gooide twee vrije worpen raak en bracht Zwolle met 66-67 voor het eerst op voorsprong, waarna Norville Carey voor 68-67 zorgde. 

Dahlman gooide nog eens een vrije worp raak en het leek op overtime af te stevenen. Den Bosch scoorde echter niet in de laatste aanval, waarna Zwolle de rebound pakte. Met minder dan een seconde op de klok beging Maarten Bouwknecht een fout op Gregory, die met een rake vrije worp de zege alsnog naar Zwolle haalde: 68-69.