Jong Oranje maar net langs Andorra

Redactie

Jong Oranje heeft dinsdagavond een benauwde zege behaald op de leeftijdsgenoten van Andorra. Arnaut Groeneveld maakte de enige treffer.

Eerder in de EK-kwalificatiereeks wist Jong Oranje nog met 8-0 van Andorra te winnen, maar op de lastig bespeelbare grasmat van het Estadi Comunal kwam de zege veel moeizamer tot stand. Doelman Justin Bijlow moest al snel voorkomen dat de thuisploeg via Ricard Fernández op voorsprong kwam.

Jong Oranje werd daarna zelf ook gevaarlijker en vijf minuten voor de pauze werd het 0-1. Van buiten het strafschopgebied knalde Arnaut Groeneveld een vrije trap prachtig in de kruising. Het talent van NEC werd daarmee 'man of the match', want in de tweede helft werd niet gescoord.

Thomas Ouwejan kon de wedstrijd niet uitspelen. De AZ-speler kreeg een bal voor in zijn gezicht en hij werd per brancard van het veld gedragen. Jong Oranje blijft in elk geval in de race om een EK-ticket. Het team van coach Art Langeler staat tweede in de poule, twee punten achter Engeland. De koploper heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.