Cruijff vertrekt bij Maccabi Tel Aviv

Redactie

Jordi Cruijff is aan zijn laatste maanden bij Maccabi Tel Aviv bezig. De coach heeft aangekondigd dat hij na dit seizoen vertrekt.

Op een persconferentie liet Cruijff weten dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. "Soms is het goed dat iemand binnenkomt en goede ideeën brengt. Een nieuwe boodschap en een nieuwe boodschapper. Dat is waar ik op hoop en waar ik in geloof", zei de 44-jarige zoon van Johan Cruijff volgens Voetbal International.

De oud-speler van onder meer Barcelona en Manchester United ging in 2012 bij Maccabi Tel Aviv aan de slag als technisch directeur. In die functie stelde hij onder andere Peter Bosz en Shota Arveladze aan als hoofdtrainer. Vorig jaar ging Cruijff zelf als hoofdcoach aan de slag.

"Er zijn veel grote momenten geweest. Slechte momenten, zoals verloren bekerfinales. Het eerste jaar was erg belangrijk, vanaf daar zijn we echt gegroeid. Het moment dat de scheidsrechter floot tegen FC Basel, dat we de Champions League bereikten (in 2015, red.), was een van de hoogtepunten!" besluit Cruijff.