UEFA komt met meer veranderingen in Europese competities

Redactie

De UEFA heeft dinsdag nog een aantal veranderingen aangekondigd die gelden voor de Champions League, Europa League en Europese Super Cup.

Vanaf volgend seizoen mogen clubs na de groepsfase van de Champions League of Europa League drie nieuwe spelers aan de selectie toevoegen. Daarbij gelden geen restricties meer. Het maakt dan dus niet meer uit dat een speler eerder in het seizoen al in dezelfde Europese competitie heeft gespeeld bij een andere club.

Een andere nieuwe regel heeft te maken met het aantal wissels. Na de poulefase van zowel Champions League als Europa League mogen clubs in de verlenging een vierde wisselspeler in het veld brengen. Deze regel geldt ook voor de wedstrijd om de Europese Super Cup.

Bij de grote finale van beide Europese toernooien én het duel om de Super Cup mag de wedstrijdselectie bovendien worden uitgebreid. Coaches moeten nu achttien spelers selecteren voor de eindstrijd, maar vanaf volgend seizoen zijn dat er 23. Het aantal wisselspelers stijgt dus van zeven naar twaalf.

Onlangs maakte de UEFA ook al bekend dat de aanvangstijden vanaf komend seizoen veranderen. In de Champions League begint iedere wedstrijd voortaan om 21:00 uur, maar tijdens de groepsfase beginnen iedere wedstrijddag op zowel dinsdag als woensdag twee duels om 18:55 uur. Op de laatste speeldag gaan alle wedstrijden tegelijk van start. Ook in de Europa League zijn alle duels voortaan om 18:55 uur of 21:00 uur.