Advocaat: "Ze hoeven mij dan ook niks meer te vragen"

Redactie

De aanstelling van het Henk Fraser als nieuwe trainer van Sparta Rotterdam is niet bij iedereen in goede aarde gevallen.

Technisch directeur Henk van Stee van de Kasteelherenstelde de huidige trainer van Vitesse vorige week aan. Onder anderen Dick Advocaat en Cor Pot hadden graag gezien dat Fred Grim, de huidig assistent-trainer, werd aangesteld. "Dit is een hard gelag, maar de schouders moeten er weer onder om de club in de Eredivisie te houden", vertelt Grim in gesprek met De Telegraaf.

Grim kreeg een week voor de aanstelling van Fraser te horen dat hij moest nadenken over de invulling van zijn eigen technische staf. Van Stee besloot uiteindelijk anders. "Ook voor mij was het verrassend”, stelt Advocaat. "Dat heeft echt niks met de trainer Henk Fraser te maken, want dat is een uitstekende trainer, maar het gaat me om de procedure. Daar zet ik mijn vraagtekens bij, ook naar Fred toe."

Voor Advocaat was Grim de belangrijkste kandidaat. "Fred was natuurlijk een kandidaat, bij ons de belangrijkste, en ik had ook het gevoel dat hij binnen Sparta héél hoog aangeschreven stond. Deze keuze is het goed recht van het bestuur en van Henk (van Stee, red.). Dat moet je accepteren en is prima, maar dan hoeven ze mij ook niks meer te vragen."

Van Stee heeft bij zijn aanstelling gevraagd of Grim toezeggingen zijn gedaan door de club. "Dat was niet het geval, waardoor ik ook naar andere kandidaten ben gaan kijken. Ondanks de kwaliteiten van Fred Grim past Henk Fraser in mijn ogen beter bij de club."