FOK! Wat een weer: code geel (mist)

Monique Verlind (DJMO)

Er zijn vanochtend wolkenvelden en aanvankelijk komt er vooral in het middenen en westen nog lokaal (dichte) mist voor. In de loop van de ochtend wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker en gaat het in het zuidwesten regenen. Deze regen breidt zich in de middag geleidelijk over het hele land uit. De temperatuur loopt op naar 6°C op de Wadden tot lokaal 10°C in het oosten. De wind komt uit zuidoost tot zuid en is zwak tot matig. Geleidelijk wordt de wind aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

In de nacht van dinsdag op woensdag is het nevelig en valt er van tijd tot tijd (mot)regen. Mogelijk komt er lokaal mist voor. In de loop van de nacht wordt het van het zuidwesten uit op steeds meer plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind draait geleidelijk naar west tot zuidwest en wordt meest matig. In het noordoosten is de wind zuidoostelijk.

Woensdag overdag wordt de bewolking snel dikker en volgt er van het zuidwesten uit opnieuw en langdurig regen. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C, maar op de Wadden blijft de temperatuur enkele graden achter. De wind is zwak tot matig en wordt enige tijd veranderlijk. In de loop van de middag en avond draait de wind naar richtingen tussen west en noord en mogelijk komt er in het zuiden en westen enige tijd een vrij krachtige wind te staan. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Het was mistig maandagochtend  (Foto: DJMO)
Het was mistig maandagochtend (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!