'UFC-directeur biedt bokser Joshua contract van 500 miljoen dollar'

Floris_Stempel

Volgens de Engelse krant The Telegraph heeft UFC-directeur Dana White veel geld over om wereldkampioen boksen, Anthony Joshua, een contract aan te bieden. Naar verluidt heeft White ongeveer vijfhonderd miljoen dollar over om Joshua over te halen om tien gevechten onder de vlag van de UFC te vechten. Dat bedrag zou de Britse bokser direct tot de rijkste Britse bokser aller tijden maken.

Het is al langer bekend dat White enorm gecharmeerd is van de charismatische bokser en na het financiële succes van het boksgevecht tussen Floyd Mayweather Jr. en Conor McGregor gaf de Amerikaan al aan verder te willen als bokspromotor. White was, voordat hij de UFC kocht, een fervent amateurbokser en zijn dorst naar geld doet hem inmiddels beseffen dat een boksgevecht hier en daar flink geld kan opleveren.

'UFC-directeur biedt bokser Joshua contract van 500 miljoen dollar' (Pro Shots / Action Images)
'UFC-directeur biedt bokser Joshua contract van 500 miljoen dollar' (Pro Shots / Action Images)

'Joshua is, naar mijn mening, de best verkoopbare gast in het boksen', vertelde White al eens in 2017 na Joshua's winst op toenmalig kampioen Wladimir Klitschko en in de periode na dat gevecht bleef hij flirten met de 28-jarige bokskampioen. Het is echter nog maar de vraag of White Joshua kan losweken van zijn manager Eddie Hearn.

Joshua speelt het spelletje voorlopig lekker mee, maar zweert openlijk trouw aan de manager die hem in korte tijd kampioen heeft gemaakt. 'Ik weet zeker dat Eddie geïnteresseerd is om met Dana samen te werken. Als er goede zaken gedaan kunnen worden, waarom niet?', vertelt Joshua tegen ESPN. 'Maar ik ben een bokser, ik heb niet veel interesse in de UFC, dus ik weet niet wat hun plannen zijn...'

'Mijn relatie met Eddie is een enorm goede en we gaan gewoon luisteren naar het aanbod en als dat een goed bod is gaan we daarin mee. Ik ben blij dat Dana zich gaat bemoeien met dit spelletje. Hij brengt een boel enthousiasme en spanning mee en hij kan de sport best vooruit brengen, veel geld verdienen en mooie gevechten neerzetten.'

Eén iemand ziet Joshua maar wat graag naar de UFC komen en dat is UFC-kampioen bij de zwaargewichten Stipe Miocic. Op Twitter riep de Amerikaan klaar te zijn voor Joshua, maar of dat onder MMA-regels zal zijn is nog maar de vraag. 

Joshua is zich in de tussentijd aan het voorbereiden op een titelgevecht tegen WBO-kampioen Joseph Parker op zaterdag 31 maart. Wint Joshua deze partij, dan is hij wereldkampioen bij de boksbonden WBO, WBA, IBO en IBF. Een titelgevecht tegen Deontay Wilder, kampioen bij de WBC, zal dan bepalen wie de ultieme wereldkampioen bij de zwaargewichten zal zijn.

'UFC-directeur biedt bokser Joshua contract van 500 miljoen dollar' (Pro Shots / Action Images)
'UFC-directeur biedt bokser Joshua contract van 500 miljoen dollar' (Pro Shots / Action Images)